Betekintés a piactérre

Ezen a felületen megtekinthet néhányat a már elfogadott és közeljövőben induló, valamint az éppen futó aukciónk közül. A könnyebb áttekintés érdekében az aukciókat kategóriákba rendeztük, melyekben rövid leírás segítségével össze is foglaltuk, hogy milyen hulladékokat és másodnyersanyagokat találhat.

A már elindult aukcióinkra csak regisztrált felhasználóink licitálhatnak.

Regisztráljon most!

Papír

A legkülönbözőbb területeken keletkező gyártási vagy begyűjtési papír hulladék (hullámkarton, nyomdai papír, színes vagy fekete fehér újságpapír, leporelló, stb.) értékes alapanyag lehet egy hasznosítási folyamatban. Fontos, hogy ezek a hulladékok lehetőség szerint száraz, biológiai szennyező anyagoktól mentes állapotban kerüljenek értékesítésre.

Üveg

A háztatásokban, a különböző gyártási illetve az építés-bontási folyamatokban keletkező legkülönbözőbb üveghulladékok értékes alapanyagok. Fontos, hogy a lehető legteljesebb mértékig válogassuk szét (öblös és síküveg, színes vagy fehér, edzett, ragasztott, stb.) származásuk, színűk és fontosabb anyagminőségük szerint, ezzel is megkönnyítve további újrahasznosításukat.

Műanyagok

A háztartások, az ipar egyik leggyakrabban használat anyagai a műanyagok. Rendkívül sokféle összetételűek, megjelenésűek és minőségűek lehetnek attól függően, hogy hol és mire is használjuk őket. Ebben a gyűjtőkategóriában találja meg a fólia, lemez, palack, LDPE, PVC, PET, POM, stb. valamint a gumiabroncs hulladékokat.

Fémek

Jellemzően az iparban illetve az építés-bontási folyamatokban keletkeznek vas, könnyű és nehéz fém (acél, alumínium, réz, bronz, ólom, magnézium, stb.) hulladékok a legkülönbözőbb minőségben és méretben. Fontos, hogy a közel azonos minőségű és méretű anyagokat lehet a legkönnyebben hasznosítani, ezért az előkészítés, válogatás itt is befolyásolja az értékesíthetőséget.

Műszaki

A műszaki és elektronikai hulladékok keletkezésük szerint egyaránt lehetnek háztartási vagy gyártási hulladékok. Ebben a kategóriában a szennyezőanyagok tartalma valamint az előkészítés minősége azok, amik a leginkább meghatározzák a további hasznosítás lehetőségeit, módját. Ezért fontos a hulladékok szakszerű kezelése, előkészítése.

Egyéb

Minden olyan hulladékot, amit nem talált meg az előző kategóriák valamelyikében, itt biztosan fellelhető. Többek között mezőgazdasági hulladékok, csomagolási fa, kezelt fa hulladékok, festék, építési és bontási hulladék, stb.

Betöltés...